Skip to content
Lymphatouch hoitomenetelmä

LymphaTouch -hoitomenetelmä

LymphaTouch® on turvotusta poistava fysioterapeuttinen hoitomenetelmä, jota käytetään myös perinteisen manuaalisen lymfaterapian rinnalla. Hoitomenetelmä on kehitetty Suomessa. Erityisen hyvin hoitomenetelmä soveltuu leikkausten ja vammojen jälkeisen turvotuksen hoitoon. Arpien ja fibroosin käsittelyssä on saatu myös hyviä tuloksia. Myös urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen ja urheiluvammojen hoitoon menetelmä sopii hyvin. Euran Fysikaalinen Hoitolaitos on käyttänyt LymphaTouch-hoitolaitetta vuodesta 2011 asti hyvin tuloksin.

Miten LymphaTouch toimii?

LymphaTouchin patentoitu hoitovaikutus perustuu alipainetilaan kudoksessa, jonka laitteen synnyttämä paine-ero aiheuttaa. Lymfaneste virtaa korkeammasta painetilasta kohti alempaa painetilaa, jolloin iho ja ihonalaiset kudokset venyvät alipaineen aiheuttaman imun johdosta. Lymfatiehyeet avatuvat kudoksen venyessä, joka aiheuttaa imunesteen virtaamisen soluvälitilasta imusuoniin. Imusuonien seinämien venyminen aktivoi lymfakierron luonnollista pumppaustoimintaa kiihdyttäen lymfanesteiden poistumista elimistöstä ja vähentäen näin turvotusta.

Mihin LymphaTouch auttaa?

  • Turvotuksen hoito
  • Niska-hartiavaivat ja selän alueen ongelmat
  • Neuraalikudoksen häiriötilojen hoito
  • Urheiluvammat
  • Kivun hoito
  • Leikkausten ja traumojen jälkeinen fysioterapia
  • Arpien ja fibroosien hoito

LymphaTouch on monipuolinen hoitomenetelmä

LymphaTouch -laitteella annettava hoito voidaan säätää potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Hyvin herkkäihoiselle laitetta voidaan käyttää pienemmillä säädöillä ja toisaalta taas teho on säädettävissä myös voimakkaaksi asiakkaan tarpeen mukaisesti. Laite auttaa mittausominaisuuksillaan ja palautteellaan oikean hoitotehon valinnassa. Erikokoiset, monipuoliset suulakkeet mahdollistavat tehokkaan ja yksilöllisen hoidon jokaiselle asiakkaalle.

Monet eri tutkimukset tukevat LymphaTouch® -laitehoidon tehokkuutta

Tutkimuksissa on mm. todettu LymphaTouch® -laitehoidon olevan jopa 3x tehokkaampaa verrattuna manuaaliseen lymfaterapiaan sekä vähentävän postoperatiivista turvotusta, kipua ja parantavan liikkuvuutta leikkauksien jälkeen.

Tutustu lisää osoitteessa: www.lymphatouch.com